Ατυχα Κυνηγόσκυλα

Ατυχα Κυνηγόσκυλα
ΚυνηγόσκυλαΚαι πάλι εχθές βρήκα ένα παρατημένο κυνηγόσκυλο στην πόρτα μου, νομίζω είναι από αυτήν την παρέα κυνηγών που είδα εχθές να κυνηγάνε μέσα στα χιόνια παρόλο που απαγορεύεται ρητά το κυνήγι σε χιονισμένη περιοχή, αυτοί λοιπόν κυνήγησαν και φεύγοντας από την περιοχή παράτησαν και το Σέτερ τους. Ίσως δεν κυνηγούσε καλά, ίσως τους διέταξε η γυναίκα τους, ίσως πήραν άλλο κουτάβι, πολλά μπορεί.
Ο σκύλος φυσικά είναι χωρίς ταυτοποίηση, περιλαίμιο, μικροτσίπ κλπ. Είναι ο πέμπτος κυνηγετικός σκύλος που παράτησαν κοντά στο σπίτι μου. Ίσως σκεπτόμενοι οτι επειδή έχω άλλα σκυλιά θα φροντίσω και γι αυτό, και έτσι νοιώθουν λιγότερες ενοχές.

Το να σκοτώνεις ένα πουλί ή ένα ζώο είναι ένα αγαπημένο χόμπι για πολλούς.
Δεν είναι η ανάγκη επιβίωσης γιατί το χόμπι αυτό τους στοιχίζει περισσότερο από το ψωνίσουν το κρέας τους στο σούπερ μάρκετ.
Φιλόζωοι λοιπόν δεν είναι σίγουρα. Το να παίρνεις την ζωή από ένα αθώο πλάσμα πολλές φορές και χωρίς λόγο, αφού ούτε καν τα τρώνε πολλές φορές,
και η κατάληξη είναι στην κατάψυξη και μετά στα σκουπίδια χωρίς να υπολογίζουμε τα είδη που σκοτώνονται επι τόπου και δεν είναι θηράματα όπως γεράκια, αετοί και ότι άλλο ζωντανό βρεθεί στο δρόμο τους.

Κάποιοι απο αυτούς όμως (ελάχιστοι) είναι κυνόφιλοι, έχουν καλά προσεγμένα και εκπαιδευμένα σκυλιά.
Αυτή η μικρή μειοψηφία προκαλεί την ζήλια, και πολλοί απο τους άλλους κυνηγούς που δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να έχουν σκύλο, καταλήγουν με ένα κουτάβι κυνηγετικής φυλής ή μίξης κυνηγετικής φυλής στα χέρια τους, τις περισσότερες φορές γεννημένο από ανεύθυνους και άσχετους κυνηγούς.
Αυτοί φυσικά δεν έχουν ιδέα και δεν ενδιαφέρονται για τις ανάγκες του σκύλου σε εκπαίδευση, στέγαση, διατροφή κλπ., και έτσι μόλις καταλάβουν ότι το σκυλί τους δεν θα γίνει ποτέ σαν τα φοβερά σκυλιά της μειοψηφίας που ξέρει τι σκύλο χρειάζεται πως να το μεγαλώσει και το εκπαιδεύσει, και η φυσική κατάληξη είναι το "ξεφόρτωμα" του σκύλου στο βουνό ή στον δρόμο.

Δεν διορθώνεται αυτή η κατάσταση. Ο καθένας που αγαπάει πραγματικά τον σκύλο σαν είδος, ας φροντίσει τουλάχιστον να μην πέσει κανένα δικό του σκυλί στα χέρια τους.

© Amalthea Labradors 2017


ΒΙΒΛΙΑ & Ε-ΒΟΟΚ

 • βιβλίο λαμπραντόρ

  ΒΙΒΛΙΟ

  Ανατροφή & Εκπαίδευση Λαμπραντόρ

  H νοημοσύνη και η προσαρμοστικότητά του τον κάνουν ενα ιδανικό σκυλί για οικογένεια, στο βιβλίο αυτό περιγράφουμε το τυπικό λάμπραντορ, και δίνουμε συμβουλές για την εκπαίδευση, την διατροφή, και για μιά αρμονική συμβίωση.

 • λαμπραντορ ebook

  E-BOOK

  E-BOOK Λαμπραντορ

  Για να ζείς αρμονικά με ένα σκύλο χρειάζεται πολύ αγάπη, λίγη έρευνα και γνώσεις, εκπαίδευση τόσο στο σκύλο όσο και εσένα και την οικογένεια σου. Aρχίζοντας με τα σωστά εργαλεία και γνώσεις, θα έχετε πολύ καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Aκόμη και με έρευνα και γνώσεις θα κάνετε δοκιμές και λάθη και θα μάθετε απο αυτά.

 • βιβλίο για κουτάβια

  ΚΟΥΤΑΒΙΑ

  Το τέλειο κουτάβι

  • κουταβίσια προβλήματα & λύσεις • κτηνιατρικές επισκέψεις και εμβολιασμοί • κοινές ασθένειες των κουταβιών • εκπαίδευση κουταβιού • θετικοί τρόποι προσέγγισης και λύσεις προβλημάτων συμπεριφοράς