Αγορά κουταβιού labrador

Αγορά κουταβιού labrador

Κοινωνικοποίηση κουταβιών

Πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τον σημαντικό ρόλο των γονιδίων, και αγοράζουν κουτάβι από αμφίβολες πηγές. Και εκτός από τα θέματα υγείας του κουταβιού που μπορεί να είναι τρομερά, το μεγάλο πρόβλημα είναι η γενετική και οι πρώτες εμπειρίες του κουταβιού.

Tα κουτάβια χρειάζονται ένα ήρεμο περιβάλλον και όχι μια γυάλα για να μεγαλώσουν και έτσι τα κουτάβια αυτά πάντα έχουν προβλήματα κοινωνικοποίησης. Όσο για την γενετική καταγωγή των κουταβιών είναι παντελώς άγνωστη και αποκλείεται να είναι από μία καλή γέννα ενός εκτροφέα που θέλει το καλύτερο για την φυλή που κάνει εκτροφή.

Tα κουτάβια αυτά δεν πωλούνται σε Pet Shop. Tα κουτάβια των puppie mills χωρίζονται από την μάνα τους σε ηλικία τόσο μικρή που δεν προλαβαίνουν να κοινωνικοποιηθούν με αποτέλεσμα να έχουν πολλά προβλήματα συμπεριφοράς και η εκπαίδευση τους να γίνεται πιο δύσκολη.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο υπάρχει μια τέτοια αγορά κουταβιών πολλά σκυλιά θα καταδικάζονται σε θάνατο από υπερβολική αναπαραγωγή με μόνο σκοπό το κέρδος των ανεύθυνων εκτροφέων. Τα περισσότερα από αυτά έχουν γεννηθεί σε puppy mills, από γονείς ταλαιπωρημένους, υποσιτισμένους, και το πιο πιθανόν με γενετικά προβλήματα δυσπλασίας, οφθαλμολογικά και άλλα.

Η ποιότητα αυτών των κουταβιών είναι δυστυχώς ανάλογη με αυτών των γονέων τους λόγω κληρονομικότητας και τα περισσότερα από αυτά κουβαλούν τα ελαττώματα αυτά στα γονίδια τους. Σαν μην ήταν αυτό αρκετό, επειδή το κέρδος δεν μπορεί να περιμένει παίρνουν τα κουτάβια αυτά από την μάννα τους για πούλημα σε ηλικία 30- 40 ημερών, σε μια ηλικία που το μητρικό γάλα είναι η μόνη τους ασπίδα στις ασθένειες έτσι πολλά από αυτά πεθαίνουν σε ένα κατάστημα μέσα σε μια γυάλα, ή στα χέρια των έκπληκτων ιδιοκτητών τους.

Ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να βρείτε ένα κουτάβι απο σοβαρό και υπεύθυνο εκτροφέα να πουλιέται σε pet shop. Για να καταλάβετε το γιατί, πρέπει να καταλάβετε τι είναι αυτό που “κινεί” τον υπεύθυνο εκτροφέα, πρώτα απο όλλα είναι η αγάπη του για τα σκυλιά, και ειδικά την ράτσα που εκτρέφει. Πολλές φορές θα δείτε στις αγγελίες για κουτάβια απο εκτροφείς διάφορους δυσνόητους για πολλούς τίτλους απο εκθέσεις σκύλων όπως CAKIB, CAC, INT. CH. κτλ., αυτό σημαίνει ότι οι γονείς των κουταβιών έχουν πάρει μέρος και έχουν κριθεί απο διεθνείς κριτές σε εκθέσεις σκύλων ώς κατάλληλοι για αναπαραγωγή.

Αυτό είναι και το πραγματικό νόημα των εκθέσεων σκύλων, δείχνουμε τα σκυλιά που προορίζονται για αναπαραγωγή σε κριτές διεθνών οργανισμών όπως του FCI, για να κριθούν εάν έχουν την σωστή σωματική διάπλαση και χαρακτήρα της φυλής. Τα σκυλιά που χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή είναι ελεύθερα απο γενετικές ανωμαλίες και βρίσκονται σε άριστη φυσική κατάσταση, ο εκτροφέας έχει επενδύσει σε αυτά πολύ χρόνο, χρήμα σε ποιοτική τροφή και ιατρικές επισκέψεις και πολλή αγάπη.

Γι ‘αυτό ο εκτροφέας που έχει κουτάβια διαθέσιμα απο μιά γέννα, θα φροντίσει προσωπικά να τους βρεί τους καλύτερους δυνατόν “γονείς”, και θα προσφέρει όλη την εμπειρία και τις γνώσεις του για την ράτσα σκύλων που εκτρέφει για να βοηθήσει τους καινούργιους ιδιοκτήτες.

Αφήστε μια απάντηση