Λαμπραντορ Ριτρίβερ | Καμπύλη ανάπτυξης βάρους Λαμπραντόρ

Διάγραμμα ανάπτυξης βάρους Λαμπραντόρ
Διατροφή ΛαμπραντόρΔιατροφή για κουτάβια ΛαμπραντόρΤα κουτάβια των μεγαλόσωμων φυλών απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή όταν πρόκειται για το φαγητό. Τα μεγαλόσωμα κουτάβια μεγαλώνουν γρήγορα και συνεχίζουν να μεγαλώνουν περισσότερο από τα μικρότερα σκυλιά. Ένας σκύλος που γεννιέται ζυγίζοντας 450 γρ. μπορεί να αυξηθεί στα 35 κιλά μέσα στους πρώτους 18 μήνες της ζωής του. Αυτός ο επιταχυνόμενος ρυθμός ανάπτυξης σημαίνει ότι τα μεγάλα κουτάβια είναι πολύ ευαίσθητα στην πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και θερμίδων - οι ανισορροπίες, οι ελλείψεις και οι υπερβολές επηρεάζουν αρνητικά την υγεία του Λαμπραντόρ σας.

Η γρήγορη ανάπτυξη δεν είναι υγιής για μεγαλόσωμα κουτάβια. Η υπερβολική ανάπτυξη συνδέεται με την αναπτυξιακή ορθοπεδική ασθένεια (DOD), η οποία καλύπτει μια σειρά από συνθήκες που περιλαμβάνουν:

Υπερτροφική οστεοδυστροφία
Οστεοχόνδρωση
Πανοστεΐτης
Δυσπλασία του ισχίου
Δυσπλασία του αγκώνα


Ο υπερβολική σίστιση παίζει μεγάλο ρόλο στην υπερβολική ανάπτυξη, γι 'αυτό είναι σημαντικό τα κουτάβια μεγαλόσωμων φυλών μια διατροφή ειδικά διαμορφωμένη για μεγάλες φυλές. Αυτές οι δίαιτες διαφέρουν από τις συνήθεις διατροφικές συνήθειες των κουταβιών με τέσσερις τρόπους:

Λιγότερο λίπος
Λιγότερο ασβέστιο
Λιγότερο φώσφορο
Λιγότερη βιταμίνη D


Ενώ είναι δελεαστικό να πιστεύουμε ότι τα μεγάλα κουτάβια φυλών χρειάζονται περισσότερο ασβέστιο για να υποστηρίξουν την υγιή ανάπτυξη των οστών, οι μελέτες έχουν συνδέσει υψηλά επίπεδα ασβεστίου και φωσφόρου με το DOD. Ο περιορισμός της πρόσληψης ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμίνης D συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου DOD στα κουτάβια και ο περιορισμός του αριθμού των θερμίδων στο φαγητό τους βοηθάει στην επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης.

Πόσο ταίζετε το κουτάβι σας έχει σημασία. Οι κτηνίατροι αποθαρρύνουν την ελεύθερη σίτιση των κουταβιών μεγάλων φυλών, καθώς και αυτό συνδέεται με το DOD. Αντ 'αυτού, ταίστε το κουτάβι σας μερικά μικρότερα γεύματα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και παρακολουθήστε το βάρος του για να βεβαιωθείτε ότι παραμένει μέσα σε ένα υγιές εύρος.

Το σκυλί σας τρώει το σωστό είδος και ποσότητα φαγητού; Μια ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή είναι ένα σημαντικό μέρος της διατήρησης του σκύλου σας ενεργού και υγιεινού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ελλειπής σίτιση είναι εξίσου επικίνδυνη για προβλήματα στην σωστή ανάπτυξη των οστών αλλά και την γενική υγεία του σκύλου.Καμπύλη ανάπτυξης βάρους για κουτάβιαΗ σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υγιή ανάπτυξη των οστών. Δυστυχώς, τα λάθη στην διατροφή των κουταβιών είναι πολύ συνηθισμένα, ως επί το πλείστον εν αγνοία τους και συχνά απαρατήρητα. Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι η πολύ γρήγορη ανάπτυξη λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης ενέργειας. Ειδικά τα κουτάβια φυλών γρήγορης ανάπτυξης όπως τα Λαμπραντόρ είναι ιδιαίτερα απειλούμενα.

  Επειδή στα σκυλιά που μεγαλώνουν σπάνια εξετάζουμε το ελλειπές ή το υπερβολικό βάρος τους, μπορείτε να δείτε τις καμπύλες ανάπτυξης για διαφορετικά τελικά βάρη παρακάτω. Με μια τέτοια καμπύλη, μπορείτε να αξιολογήσετε αξιόπιστα και αντικειμενικά τον ρυθμό ανάπτυξης του κουταβιού σας.

 

Πώς γίνεται αυτό:Γι 'αυτό πρέπει να το ζυγίζετε τακτικά (κατά προτίμηση μία φορά την εβδομάδα) και στη συνέχεια να συγκρίνετε το βάρος με την καμπύλη. Μπορεί να βρίσκεται ή ελαφρώς κάτω από την καμπύλη. Ωστόσο, εάν το κουτάβι σας είναι πάνω ή κάτω από την καμπύλη, αυτό είναι ένδειξη λάθους διατροφής που πρέπει να διορθώσετε.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ ΒΑΡΟΣ 35 κιλά (Αρσενικό Λαμπραντόρ)


διάγρμμα βάρους Λαμπραντόρ

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ ΒΑΡΟΣ 30 κιλά (Θηλυκό Λαμπραντόρ)


βάρος Λαμπραντόρ 30 κιλά

Άρθρα για Λαμπραντόρ αλλά και σκυλιά γενικότερα
© Amalthea Labradors 2018ΒΙΒΛΙΑ & Ε-ΒΟΟΚ

 • βιβλίο λαμπραντόρ

  ΒΙΒΛΙΟ

  Ανατροφή & Εκπαίδευση Λαμπραντόρ

  H νοημοσύνη και η προσαρμοστικότητά του τον κάνουν ενα ιδανικό σκυλί για οικογένεια, στο βιβλίο αυτό περιγράφουμε το τυπικό λάμπραντορ, και δίνουμε συμβουλές για την εκπαίδευση, την διατροφή, και για μιά αρμονική συμβίωση.

 • λαμπραντορ ebook

  E-BOOK

  E-BOOK Λαμπραντορ

  Για να ζείς αρμονικά με ένα σκύλο χρειάζεται πολύ αγάπη, λίγη έρευνα και γνώσεις, εκπαίδευση τόσο στο σκύλο όσο και εσένα και την οικογένεια σου. Aρχίζοντας με τα σωστά εργαλεία και γνώσεις, θα έχετε πολύ καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Aκόμη και με έρευνα και γνώσεις θα κάνετε δοκιμές και λάθη και θα μάθετε απο αυτά.

 • βιβλίο για κουτάβια

  ΚΟΥΤΑΒΙΑ

  Το τέλειο κουτάβι

  • κουταβίσια προβλήματα & λύσεις • κτηνιατρικές επισκέψεις και εμβολιασμοί • κοινές ασθένειες των κουταβιών • εκπαίδευση κουταβιού • θετικοί τρόποι προσέγγισης και λύσεις προβλημάτων συμπεριφοράς

Amalthea
 • Ιστοσελίδα για την φυλή Λαμπραντόρ Ριτρίβερ. Τα πάντα για για τα Λαμπραντόρ. Εκπαίδευση & ανατροφή κουταβιών Λαμπραντόρ. Άρθρα για την υγεία διατροφή & εκπαίδευση για τα Λαμπραντόρ και τα σκυλιά γενικότερα.
 • Αυλώνας Αττικής
  693 4887947 - 2295100026

 • info@labradors.gr
  www.labradors.gr
E-BOOK
Επισκέπτες
 • Blog counters

 • HTML Hit Counter
  Επισκέπτες

 • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ LABRADORS.GR
  διαφήμιση στο labradors.gr

  Διαφημιστείτε στο LABRADORS.GR

 • Privacy
Video
Labradors.gr© 2018. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς άδεια του Labradors.gr