Εκπαίδευση σκύλου τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε

Εκπαίδευση σκύλου τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε

Η Εκπαίδευση του σκύλου σας μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και ευχάριστη δραστηριότητα, αρκεί να επιμείνετε σε μερικές βασικές αρχές στο τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ

Μην εκπαιδεύετε το σκυλί σας όταν έχετε άγχος ή αν είστε θυμωμένοι. Εάν είστε ανυπόμονοι με το σκυλί σας, να το ξέρετε οτι η εκπαίδευση δεν θα είναι αποτελεσματική. Δεν πρέπει ποτέ να μεταφέρετε το θυμό σας στο σκυλί σας, ακόμη και όταν είναι η αιτία του θυμού. Η εκπαίδευση θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική αν είστε ήρεμοι και ελεγχόμενοι. Τα σκυλιά μπορούν να αισθανθούν όταν είστε θυμωμένος και το σκυλί θα γίνει νευρικό και μπερδεμένο.

Μην εγκαταλείπετε. Τα περισσότερα σκυλιά θα μάθουν τελικά αυτό που προσπαθείτε να τους διδάξετε. Σε ορισμένα σκυλιά η εκπαίδευση μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο από άλλα. Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι μπορείτε να διδάξετε οποιοδήποτε σκυλί οτιδήποτε. Εξαρτάται περισσότερο από σένα αν είσαι πρόθυμος να δουλέψεις μαζί του μέχρι να το μάθει. Αλλά, φροντίστε να τερματίσετε την εκπαίδευση προτού να εξαντληθείτε και οι δύο. Είκοσι έως τριάντα λεπτά εκπαίδευσης ανά συνεδρία είναι αρκετά.

Μην αλλάζετε συχνά τις μεθόδους εκπαίδευσης. Είναι καλύτερο να καταλάβετε τι λειτουργεί για σκύλο σας και να κολλήσετε με αυτή τη μέθοδο για τις περισσότερες εντολές του. Έχοντας πάρα πολλές μεθόδους θα προκαλέσει σύγχυση στο σκυλί σας και μπορεί να γίνει αναποτελεσματική όταν συνδυάζετε διαφορετικές μεθόδους.

Μην εκπαιδεύετε περισσότερα από ένα σκυλιά ταυτόχρονα. Τα σκυλιά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και μπορούν να μπερδευτούν από την αντίδραση των άλλων σκύλων. Επιπλέον, ένα σκυλί μπορεί να είναι πιο γρήγορο στο να μάθει από ενα άλλο και δημιουργεί πλήξη εάν πρέπει να εργαστείτε με ένα σκύλο περισσότερο. Η εξάλειψη όλων των περισπασμών είναι συνήθως καλύτερη.

ΠΡΕΠΕΙ

Μην βιάζεσαι. Τα περισσότερα σκυλιά δεν μαθαίνουν μια εντολή άμεσα. Χρειάζεται χρόνος και άφθονος. Δεν είναι σαν τα παιδιά, ο χρόνος που περνάτε μαζί τους θα αυξήσει τις πιθανότητες να επιτύχετε τους στόχους σας.

Περάστε μαζί ποιοτικό χρόνο. Ο χρόνος που θα κάνετε άλλες δραστηριότητες που δεν απαιτούν εκπαίδευση είναι σημαντικός για τη σχέση σας με το σκυλί σας. Εάν η μόνη δραστηριότητα που κάνετε με το σκυλί σας είναι η εκπαίδευση τότε θα αναπτύξει μια προσωπικότητα που είναι σχεδόν υπερβολικά υποτακτική. Το σκυλί σας πρέπει να αισθάνεται ότι σας ευχαριστεί συχνά. Πρέπει να νιώθει σαν να διασκεδάζετε μαζί του.

Εργαστείτε σε μία εντολή κάθε φορά. Η εργασία σε περισσότερες από μία εντολές κάθε φορά μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στο σκυλί σας. Προσπαθήστε να μην εισαγάγετε νέες εντολές μέχρι να καταλάβει πλήρως την προηγούμενη εντολή.

Προχώρησε. Όταν το σκυλί σας λάβει την εντολή και ακολουθεί με συνέπεια ή ανταποκρίνεται στην εντολή τότε μπορείτε να προχωρήσετε με μια νέα εντολή. Τα περισσότερα σκυλιά είναι πιο έξυπνα από ό, τι συνειδητοποιούμε. Θα γνωρίζετε πότε πρέπει να προχωρήσετε πολύ γρήγορα.

Ανταμοιβή για κάθε καλή συμπεριφορά. Θυμηθείτε να ανταμείψετε το σκυλί σας κατά τη διάρκεια και μετά την εκπαίδευση. Εάν παρατηρήσετε ότι το σκυλί σας συμπεριφέρεται σωστά όταν δεν εκπαιδεύετε, είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να τον ανταμείψετε.

Να είστε συνεπής. Η οικοδόμηση μιας καλής σχέσης με το σκυλί σας σημαίνει σταθερή επιβεβαίωση της καλής συμπεριφοράς και διόρθωση κακής συμπεριφοράς. Το σκυλί σας πρέπει να γνωρίζει ότι παίρνει την ίδια ανταμοιβή ή διόρθωση κάθε φορά. Πρέπει να γνωρίζει ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια του χρόνου παιχνιδιού δεν υπάρχει ποτέ χρόνος να παραβιάσεις ή συμπεριφορά αντίθετη από την εκπαίδευσή του.

Επιτυχία

Η εκπαίδευση σκύλων μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν είστε καλά προετοιμασμένοι. Αλλά αυτά τα πρέπει και δεν πρέπει μπορούν να σας γλυτώσουν από πολύ άγχος και να σας βοηθήσουν να είναι επιτυχής η εκπαίδευση του σκύλου σας. Να έχετε πάντα κατά νου ότι με διαφορετικά σκυλιά, λειτουργούν διαφορετικά πράγματα καλύτερα. Βρείτε τι λειτουργεί για το σκυλί σας και θα έχετε επιτυχία.

© Amalthea Labradors 2019

1 σκέψη σχετικά μέ το “Εκπαίδευση σκύλου τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε

Αφήστε μια απάντηση