Εμφανιση Λαμπραντορ

Η μορφολογία του Λαμπραντόρ

η μορφολογία του Λαμπραντόρ
η μορφολογία του Λαμπραντόρ

Λαμπραντόρ Ριτρίβερ. Το πρότυπο της φυλής ζητάει: “Ευρεία. καθαρή περικοπή χωρίς σαρκώδη μάγουλα καί έντονο stop.” H μουσούδα του Λαμπραντόρ πρέπει να είναι λειτουργική όπως και όλα τα μέλη του σκύλου ώστε να μπορεί να είναι λειτουργικός.

κεφάλι Λαμπραντόρ
κεφάλι Λαμπραντόρ

Όταν κάποιο από τα μέρη του σκύλου είναι ελαττωματικό όπως στα παραπάνω παραδείγματα, τότε αυτή η μη σωστή λειτουργία θα εμποδίσει τον σκύλο στο να μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα του σαν σκύλος εργασίας. Θα κουράζεται πιο γρήγορα και δεν θα έχει την αντοχή και την επίδοση που απαιτείται. O σκύλος πρέπει να έχει ελεύθερη κίνηση, να είναι ευκίνητος και αθλητικός , έτσι ώστε να είναι αρκετά γρήγορος.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τα ελαττώματα του σκύλου μας (κανένας σκύλος δεν είναι τέλειος) έτσι ώστε εαν προορίζεται για αναπαραγωγή να αποφύγουμε να ζευγαρώσουμε με άλλον σκύλο ή σκύλα που έχει το ίδιο ελάττωμα και έτσι μεταφέρουμε τα ίδια ελαττώματα και στην επόμενη γενιά.

Το καλό πλάτος και βάθος του στήθους είναι για να μπορεί να φιλοξενήσει ισχυρούς πνεύμονες που απαιτούνται από ένα σκυλί που εκτρέφεται για πολλές ώρες εργασίας και ανάκτησης. Η δύναμη και η αντοχή είναι σημαντικά χαρακτηριστικά της φυλής.

Τα καλά εκτεταμένα πλευρά που αναφέρονται στο πρότυπο του Λαμπραντόρ να έχει ένα στήθος που εκτείνεται έξω από τη σπονδυλική στήλη και όμορφα καμπυλώνει προς τα κάτω στην κοιλιά δίνοντας ένα ωραίο, γεμάτο από ισχυρή εμφάνιση σχήμα. Ένα Λαμπραντόρ που έχει στενό στήθος και φαίνεται επίπεδα τα πλευρά του δεν είναι χαρακτηριστικό της φυλής.

Το Λαμπραντόρ πρέπει να είναι καλά ισορροπημένο, επιτρέποντας κίνηση με μικρή ή καμία προσπάθεια.

Η ουρά ένα απο τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Λαμπραντόρ

 

Τα πίσω πόδια

Τα μπροστινά πόδια

Πρότυπο φυλής FCIΑφήστε μια απάντηση