Λάμπραντορ: Ένας άγγελος;

Ή το σκυλί απο την κόλαση;
labradors

Λαμπραντορ Ριτρίβερ - Ενας άγγελος ή το σκυλί απο την κόλαση?

p>Δεν υπάρχει αμφιβολία το Labrador retriever είναι η πιο επιτυχημένη φυλή σκύλων σε ολόκληρο τον κόσμο. Για 19η συνεχή χρονιά η Νο1 φυλή σε γεννήσεις σε Αμερική, Αγγλία , Γαλλία Φιλανδία και πολλές άλλες χώρες με πάνω απο 100.000 κουτάβια δηλωμένα στο ΑKC το 2008 περισσότερα απο τα διπλάσια απο την δευτερη φυλή το Yorkshire Terrier.

Οι λόγοι είναι πολλοί για αυτή την επιτυχία της φυλής: ομορφιά και εύκολη περιποίηση τριχώματος, υψηλή νοημοσύνη και εκπαιδευσιμότητα, μια εξωστρεφή και γλυκιά προσωπικότητα, ανεκτικότητα σε άλλα ζώα, υψηλή αντοχή και προσαρμοστικότητα. Αυτά τα χαρακτηριστικά συμβάλουν στην ικανότητα της φυλής να πληρούν μια σειρά απο σημαντικούς ρόλους στην κοινωνία.

Σήμερα η αγγελική φήμη της φυλής σαν ιδανικό οικογενειακό σκυλί, σαν σκυλί οδηγός για τυφλούς σαν μέλος ομάδων έρευνας και διάσωσης, ανίχνευσης ναρκωτικών και εκρηκτικών, και σαν σκυλιά θεραπείας, καμμιά άλλη φυλή δεν βρίσκεται περισσότερο στα media απο τα λάμπραντορ, δίνοντας το πορταίτο του ιδανικού σκύλου.
Παραδόξως όμως πολλοί εκπαιδευτές αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εκπαίδευση τους, και μερικοί όταν ακούνε για εκπαίδευση λάμπραντορ απελπίζονται, ποιός είναι ο λόγος; ένα σκυλί με τέτοια χαρακτηριστικά δεν είναι το ιδανικό ταίρι για την μέση αστική οικογένεια σήμερα?

"Οι άνθρωποι παίρνουν λαμπραντορ γιατί θέλουν ένα θαυμάσιο οικογενειακό σκυλί αλλά καταλήγουν με ένα "σκυλί απο την κόλαση" που πρέπει να διαχειρίζονται συνεχώς. λέει γνωστή εκπαιδευτής και κάτοχος Λάμπραντορ η ίδια. Σκυλιά που δεν μπορούν να τα εμπιστευθούν να αφήσουν μόνα στο σπίτι γιατί είναι καταστρεπτικά, που μπορούν να γαυγίζουν για ώρες εαν αφήνονται μόνα τους στην αυλή, πηδάνε πάνω στον κόσμο και τραβάνε τα ρούχα.
Οι πιό πολλοί απο αυτούς τους ιδιοκτήτες θέλουν ένα σκυλί να ξαπλώνει δίπλα στο τζάκι αλλά αυτό δεν έρχεται παρά πολύ αργότερα σε αυτήν την φυλή, τα λάμπραντορ έχουν απίστευτη ενέργεια και την ανάγκη να δουλεύουν.

Τα λάμπραντορ έχουν φτιαχτεί να κάνουν ορισμένες εργασίες και γενικά είναι ενεργητικά σκυλιά... ενώ πολλοί θέλουν ένα σκυλί που δεν κάνει τίποτα απολύτως, εκτός απο το να κουνάει την ουρά του και να τους κoιτάει με απέραντη αγάπη, και ίσως να πάει και μια βόλτα μαζί τους.

Τα καλά νέα είναι οτι αυτή η φυλή εχει υψηλή προσαρμοστικότητα. Τα λάμπραντορ έχουν φτιαχτεί να δένονται με τους ανθρώπους και να μαθαίνουν.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες Λάμπραντορ.

1. Είναι πολύ ανθρωποκεντρικά σκυλιά, πραγματικά θέλουν να είναι ο σκύλος κάποιου. Εαν δεν πάρουν την προσοχή που χρειάζονται θα γίνουν υπερκινητικά. άλλες φυλές μπορεί να γίνουν φοβικές ή επιθετικές, αλλά τα λάμπραντορ απαντάνε με υπερπροσπάθεια να κερδίσουν την προσοχή, πηδάνε πάνω στους ιδιοκτήτες, και γαβγίζουν. Δεν είναι κατάλληλα για ιδιοκτήτες που λείπουν πολλές ώρες απο το σπίτι.
2. Τα λάμπραντορ είναι δυνατά και χρειάζονται εκτόνωση. Η λύση είναι η άσκηση και η πολλή ενασχόληση μαζί τους (συντροφικότητα και πνευματική διέγερση). 3. Σωστή χρήση crate
4. Βασική υπακοή, οι ιδιοκτήτες που σκύλος τους θα κάτσει, θα μείνει, και θα έρθει με εντολή ελέγχουν καλύτερα το σκυλί τους.
5. Πιο πολύ επιβράβευση, ελάχιστα Μη

 

© Amalthea Labradors 2012


ΒΙΒΛΙΑ & Ε-ΒΟΟΚ

 • βιβλίο λαμπραντόρ

  ΒΙΒΛΙΟ

  Ανατροφή & Εκπαίδευση Λαμπραντόρ

  H νοημοσύνη και η προσαρμοστικότητά του τον κάνουν ενα ιδανικό σκυλί για οικογένεια, στο βιβλίο αυτό περιγράφουμε το τυπικό λάμπραντορ, και δίνουμε συμβουλές για την εκπαίδευση, την διατροφή, και για μιά αρμονική συμβίωση.

 • λαμπραντορ ebook

  E-BOOK

  E-BOOK Λαμπραντορ

  Για να ζείς αρμονικά με ένα σκύλο χρειάζεται πολύ αγάπη, λίγη έρευνα και γνώσεις, εκπαίδευση τόσο στο σκύλο όσο και εσένα και την οικογένεια σου. Aρχίζοντας με τα σωστά εργαλεία και γνώσεις, θα έχετε πολύ καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Aκόμη και με έρευνα και γνώσεις θα κάνετε δοκιμές και λάθη και θα μάθετε απο αυτά.

 • βιβλίο για κουτάβια

  ΚΟΥΤΑΒΙΑ

  Το τέλειο κουτάβι

  • κουταβίσια προβλήματα & λύσεις • κτηνιατρικές επισκέψεις και εμβολιασμοί • κοινές ασθένειες των κουταβιών • εκπαίδευση κουταβιού • θετικοί τρόποι προσέγγισης και λύσεις προβλημάτων συμπεριφοράς