Δευτέρα, Αύγουστος 19, 2019

Labrador vs Golden Retriever

Είναι και τα δύο Retriever αλλά υπάρχουν αρκετές διαφορές τα Golden Retriever είναι γενικά πιο βαριά και μακρύτριχα.

Ενώ τα χρώματα του Golden Retriever είναι μόνο χρυσό τα χρώματα του Λαμπραντόρ είναι μαύρο, κίτρινο και σοκολατί, με κοντό τρίχωμα και ουρά βίδρας που τα κάνει εξαιρετικούς κολυμβητές.

Ενώ τα Λαμπραντόρ κατάγονται από τον Καναδά τα Γκόλντεν κατάγονται απο την Ευρώπη, τα Golden Retriever αναπτύχθηκαν στην Βρετανία με διασταυρώσεις απο ένα κίτρινο Flat-Coated Retriever, ανοικτόχρωμα Tweed Water Spaniels, setters, Newfoundland και πιθανόν Bloodhound.

Επειδή τα Λαμπραντόρ έχουν περισσότερη μυική μάζα τα κάνουν πιο αθλητικά σκυλιά, το διπλό τρίχωμα του Λαμπραντόρ λειτουργεί σαν μονωτικό στο νερό αντίθετα από το μακρύ τρίχωμα του Golden Retriever που το μακρύ τρίχωμα του χρειάζεται προσεκτικό grooming, το τρίχωμα του Λαμπραντόρ απαιτεί μόνο τακτικό βούρτσισμα.

Σαν Retriever και τα δύο είναι επιρρεπή σε ξηροδερμία γι αυτό και χρειάζονται μεγαλύτερες ποσότητες από λίπος για να κρατούν υγιή τρίχωμα.

Τα Λαμπραντόρ είναι εδώ και χρόνια απο τις πιο δημοφιλείς ράτσες στον κόσμο, διάσημα για τον φιλικό χαρακτήρα, και πολυτάλαντη προσωπικότητα ικανή να εκτελέσει πολλές διαφορετικές εργασίες. Τα Golden Retriever είναι φιλικά σκυλιά που τα πάνε καλά με όλους, δεν είναι απο τα σκυλιά που δένονται με έναν μόνο άνθρωπο.

Τα Labrador και τα Golden Retriever είναι από τα πιο διάσημα οικογενειακά σκυλιά, απο την φύση τους δεν θα έβλαπταν ποτέ ζωντανό πλάσμα.
Από την άλλη είναι εξαιρετικοί σαν συναγερμοί το δυνατό και βαρύ γάβγισμα τους μπορεί να αποτρέψει επίδοξους κλέφτες που δεν γνωρίζουν εάν βρίσκεται ένα φιλικό Γκόλντεν πίσω από την πόρτα, και θα υπερασπιστούν την αγέλη τους.

Μερικοί πιστεύουν ότι τα Golden Retriever είναι πιο φιλικά σκυλιά που ωριμάζουν αργά, ενώ τα Λαμπραντόρ είναι πιο στιβαρά και ωριμάζουν πιο γρήγορα.
Υπάρχουν υπερκινητικά σκυλιά και στις δύο φυλές, αλλά προέρχονται απο ανεύθυνα ζευγαρώματα που δεν ακολουθούν τα στάνταρντ της φυλής.
Τυπικά δείγματα της φυλής με καλούς τρόπους δίνουν και τυπικούς απογόνους.

Με μια ματιά Labrador vs Golden Retriever

[table id=1 /]

Banner Content
Tags: ,

Σχετικά Άρθρα

0 Σχόλια

Leave a Comment

AMALTHEA

Λαμπραντόρ | Labradors.gr
Εκπαίδευση & ανατροφή κουταβιών Λαμπραντόρ. Άρθρα για την υγεία διατροφή & εκπαίδευση για τα Λαμπραντόρ και τα σκυλιά γενικότερα.
Τηλ.: 693 4887947 - 2295100026
www.labradors.gr

BIODOG

Εξατομικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια και διατροφολογικές συμβουλές για τη συμβίωση ανθρώπων και σκυλιών

Εξατομικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια και διατροφολογικές συμβουλές για τη συμβίωση ανθρώπων και σκυλιών

ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΙΧΟΥ

Χάρτες τοίχου

ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ

Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Μάρτιος 16, 2019
Labrador Mismarks

Labrador Mismarks

Μάρτιος 20, 2019
Άρθρα για Λαμπραντόρ και σκυλιά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαφήμιση στο labradors.gr