Το Λαμπραντορ

Ο κόσμος του Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

Τι είναι το Λαμπραντόρ;

λαμπραντόρ
λαμπραντόρ

Πιθανά να το έχετε δει, το σκυλί σας να στέκεται περήφανο, τα αυτιά να γέρνουν μπροστά, το τρίχωμα να λάμπει στον ήλιο, η ουρά να στέκεται ψηλά και τα μάτια του να ψάχνουν στον ορίζοντα με εγρήγορση. Καθώς θαυμάζετε την ομορφιά του Λαμπραντόρ σας, αυτό που βλέπετε είναι το αποτέλεσμα δεκαετιών προσεκτικών ζευγαρωμάτων.
Το σχήμα του κεφαλιού του, η γραμμή της πλάτης του, η ζωηράδα του βλέμματος του, ακόμα και ο χαρακτήρας του, αυτά είναι χαρακτηριστικά που ικανοί εκτροφείς έβαλαν εκεί σοφά μέσα σε δεκαετίες.

Η ομορφιά είναι πολύ σημαντική φυσικά, αλλά το Λαμπραντόρ είναι πολύ περισσότερο από ένα όμορφο σκυλί. Τα Λάμπραντορ είναι ευγενικά καλόψυχα σκυλιά που ο σκοπός τους στην ζωή είναι να ικανοποιούν τα αφεντικά τους.

Ο Χαρακτήρας του labrador

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το Λαμπραντόρ είναι ίσως η πιο δημοφιλής φυλή στον κόσμο, τρεις από τους πιο προφανείς είναι η εμφάνιση, ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα  του. Η αληθινή ιδιοσυγκρασία του Λαμπραντόρ είναι τόσο μια σφραγίδα της φυλής όσο και η ουρά του.

Από φύση πρόθυμος και ευγενικός και μη-επιθετικός προς ανθρώπους η ζώα, αν και θα γαβγίσει για να αποκρούσει τους ξένους δεν θα επιτεθεί παρά μόνο για να προστατέψει τον ιδιοκτήτη του από πραγματικό κίνδυνο. H νοημοσύνη και η προσαρμοστικότητά του τον κάνουν ένα ιδανικό σκυλί για οικογένεια.

To retriever του Labrador είναι πραγματικά ένας σκύλος για πολλές χρήσεις, τα προσόντα του έχουν εκτιμηθεί από τον 18ο αιώνα που άρχισε η αναπαραγωγή τους στην Αγγλία από τα σκυλιά που βρήκαν να τραβούν τα δίχτυα για τους ψαράδες της Νέας Γής.
Τα σκυλιά αυτά αναπαρήχθησαν για την εξυπνάδα τους, τον πράο χαρακτήρα τους, την ικανότητα στην επαναφορά και την θέληση τους να ικανοποιούν τα αφεντικά τους.Τα Λαμπραντόρ είναι θαυμάσια οικογενειακά σκυλιά, είναι πολύ φιλικά με τα παιδιά, και κοινωνικά με όλους.

 

Είναι προσανατολισμένα στην δράση και τους ανθρώπους, από το να επαναφέρει μια πάπια από την λίμνη, ή το κοντρόλ της τηλεόρασης σας τίποτα δεν ευχαριστεί το Λαμπραντόρ περισσότερο από το να το επαινείται, για αυτό άλλωστε είναι μια από τις πιό επιτυχημένες ράτσες σκύλων παγκοσμίως, από το να οδηγούν άτομα για αναπηρίες, μέχρι να κάνουν εργασίες ανεύρεσης βομβών και ναρκωτικών.

Γι’ αυτό άλλωστε είναι και αγαπημένοι οικογενειακοί σύντροφοι από τους ανθρώπους που τα υιοθετούν ικανοποιούν πολλές διαφορετικές ανάγκες. Αυτή η ράτσα είναι η πιο δημοφιλής για διάφορους λόγους: Το μέγεθος και η ευκολία της φροντίδας για το τρίχωμα είναι ελκυστικά, αλλά οι περισσότεροι οπαδοί λένε οτι πρόκειται για τη προσωπικότητα της ράτσας.

Τα Λαμπραντόρ είναι διασκεδαστικά σκυλιά. Τους αρέσει το παιχνίδι και πάντα έχουν όρεξη για οτιδήποτε θέλει το αφεντικό. Σας αρέσει το περπάτημα? Αρέσει και στα Λαμπραντόρ. Κολύμβηση? Τους αρέσει και αυτό!Τους αρέσει να κυνηγάνε μπάλες και φρίσμπι. Θα παίξουν με τα παιδιά και θα πάνε για τρέξιμο με τον μπαμπά. Πολύ απλά απολαμβάνουν την ζωή!

Οικογένεια και φίλοι

Τα Λαμπραντόρ είναι αφοσιωμένα οικογενειακά σκυλιά. Αγαπάνε τον καθένα στην οικογένεια με πίστη και αφοσίωση. Όποτε επιστρέφετε στο σπίτι, θα σας καλωσορίζουν με κουνιστή ουρά και χαμόγελο.Επίσης έχουν αφοσίωση για τους φίλους. Μόλις κάποιος γίνει φίλος της οικογένειας, θα τον καλωσορίζουν με ενθουσιασμό κάθε φορά που επισκέπτεται, είτε είναι μια φορά την εβδομάδα είτε μια φορά τον χρόνο.

Ευφυΐα και εκπαίδευση

Τα Λαμπραντόρ είναι έξυπνα σκυλιά. Είναι αρκετά έξυπνα, για να βρίσκουν λύσεις και να προκαλούν μπελάδες: Πολλά Λαμπραντόρ καταλαβαίνουν πώς να ανοίξουν την πόρτα για μπουν στο σπίτι! Η ράτσα είναι εύκολη στην εκπαίδευση. Αφού βρείτε τον τρόπο να του προσφέρετε κίνητρο και να του κρατήσετε την προσοχή, μπορεί να εκπαιδευτεί για agility, flyball, υπακοή, θεραπεία, έρευνα και διάσωση, και πολλά άλλα.
Άν και τα κουτάβια Λαμπραντόρ είναι συχνά ανόητα και ασυντόνιστα, μόλις περάσουν την παιδική ηλικία μπορούν να γίνουν πιο κατάλληλα για εκπαίδευση. Ο ιδιοκτήτης πρέπει απλώς να είναι υπομονετικός και σταθερός στην εκπαίδευση.

Αφήστε μια απάντηση