Rottweiler, Ροτβάιλερ πληροφορίες για την φυλή

Rottweiler, Ροτβάιλερ πληροφορίες για την φυλή

Rottweiler
Rottweiler

(Δεν υπάρχουν κακά σκυλιά, μόνο κακοί ιδιοκτήτες)

Εισαγωγή στο Ροτβάιλερ

Το Ροτβάιλερ είναι μια γερή, ισχυρή, και πιστή φυλή με έντονα προστατευτικά ένστικτα. Είναι εξαιρετικοί σύντροφοι και φύλακες, αλλά η ιδιοκτησία ενός Rottweiler φέρνει πολύ μεγαλύτερες του μέσου ευθύνες λόγω των γνωρισμάτων που κατέχονται από αυτήν την φυλή, το μέγεθος, και τη δύναμή τους.

Οι ακόλουθες πληροφορίες προσφέρονται ως οδηγός στους ενδεχόμενους αγοραστές Rottweiler που δεν γνωρίζουν όλες τις πρόσθετες ιδιότητες που κατέχονται από αυτήν την φυλή, και θετικές και αρνητικές, έτσι ώστε μπορούν να κάνουν μια ακριβέστερη εκτίμηση των αναγκών τους σε σχέση με τις απαιτήσεις της ιδιοκτησίας Ροτβάιλερ. Το Rottweiler δεν είναι μια φυλή που ταιριάζει σε κάθε σπίτι.

 

Mambo_von_der_Teufelsbrucke

Μέγεθος Ροτβάϊλερ:

Τα αρσενικά κυμαίνονται από 61 μέχρι 68 εκ. στον ώμο και περίπου 50 κιλά βάρος.

Τα θηλυκά είναι κάπως μικρότερα, 56 με 63 εκ. ύψος και βάρος περίπου 42 κιλά.

Μπορούν να βρεθούν σκυλιά που είναι πιό ψηλά ή κοντύτερα από αυτές τις μετρήσεις, εντούτοις, δεν πρέπει να θεωρηθούν τυπικά από τα πρότυπα φυλής.

Το Rottweiler είναι πολύ ισχυρό για το μέγεθός του. Έχει χρησιμοποιηθεί στην Ευρώπη για να τραβήξει κάρρα και διατηρεί τα συμπαγή και μυώδη στοιχεία που είναι επιθυμητά σε ένα ζώο έλξης. Πλήρης αναπτυγμένος ένας ενήλικος μπορεί εύκολα να ρίξει κάτω έναν άνθρωπο από τα πόδια του, και για αυτόν τον λόγο η φυλή δεν συστήνεται για το ηλικιωμένο ή φυσικά ασθενικό πρόσωπο.

Η εκπαίδευση υπακοής είναι απαραίτητη λόγω του μεγέθους και δύναμης του πρέπει να είστε σε θέση να διατηρήσετε το ολοκληρωτικό έλεγχο του ζώου σας πάντα.

ΧΡΩΜΑ ΡΟΤΒΑΪΛΕΡ:

Το Rottweiler είναι πάντα μαύρο με τα σαφώς καθορισμένα πύρινα σημάδια στα μάγουλα, το ρύγχος, το στήθος, και τα πόδια καθώς επίσης και και πάνω από τα δύο μάτια. Αυτά τα σημάδια κυμαίνονται από τη σκουριά ως το μαόνι, οι σκοτεινότερες αποχρώσεις είναι πιο επιθυμητές. Η χρώση των ματιών και το στόματος πρέπει να είναι σκουρόχρωμα τα ανοικτόχρωμα μάτια ή τα ροζ ούλα θεωρούνται ελαττώματα.

ΤΑΠΕΡΑΜΕΝΤΟ ΡΟΤΒΑΪΛΕΡ:

Οι ιδιοσυγκρασίες των Rottweiler ποικίλλουν από τους φυσικούς κλόουν, οι οποίοι είναι στοργικοί σχεδόν σε καθένα, στο πολύ συγκρατημένο, ενός-ανθρώπου σκυλί. Ιδανικά πρέπει να είναι ήρεμοι αλλά άγρυπνοι σύντροφοι.

Αυτά τα σκυλιά ακολουθούν συχνά τους κυρίους τους παντού μέσα στο σπίτι, και κρατούν μια συνεχή προστατευτική προσοχή πάνω στους αγαπημένους τους. Τα νευρικά, ντροπαλά, ευερέθιστα ή υπερενεργητικά σκυλιά επιδεικνύουν γνωρίσματα που είναι ανεπιθύμητα σε ένα ζώο με το μέγεθος και τη φύση του Rottweiler και πρέπει να αποφευχθούν.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Αυτό το γνώρισμα ποικίλλει σε κάθε σκυλί μέχρι ενός ορισμένου βαθμού, αν και όλοι έχουν ένα ισχυρό προστατευτικό ένστικτο και θα υπερασπίσουν τους ιδιοκτήτες και την ιδιοκτησία τους από τους εισβολείς.

Το Rottweiler είναι γνωστό επίσης στο να προκαλεί τους ιδιοκτήτες του ή άλλους ανθρώπους, ένα γνώρισμα που είναι ανεπιθύμητο. Αυτό το πρόβλημα αποτρέπεται εύκολα μέσω της έγκαιρης εκπαίδευσης υπακοής, και της ανάπτυξης μιας αμοιβαία ωφέλιμης εργασιακής σχέσης.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ:

Πολλές οικογένειες έχουν αγοράσει ένα Rottweiler για αυτό το γνώρισμα, για να ανακαλύψουν μόνο ότι φέρνει μαζί και μια ιδιαίτερη ηθική και νομική ευθύνη.

Τα προβλήματα μπορούν να προκύψουν γρήγορα, το σκυλί μπορεί να μην είναι σε θέση να διακρίνει μεταξύ ενός χαιρετισμού εγκάρδιου αγκαλιάσματος ενός οικογενειακού μέλους, ή ενός λατρεμένου φίλου, και των εχθρικών προθέσεων ενός εισβολέα, ιδιαίτερα εάν οι χαιρετισμοί μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών περιλαμβάνουν δυνατές κραυγές, γέλιο ή κραυγές.

Τα σκυλιά πρέπει να εκπαιδευθούν προσεκτικά για να δεχτούν τους φίλους σας στο σπίτι σας αλλά η φυσική επαφή πρέπει να προσεγγιστεί προσεκτικά έως ότου συνειδητοποιήσει το σκυλί ότι όλα είναι εντάξει.

Οι ξένοι δεν πρέπει ποτέ να μπουν μέσα στο χώρο σας χωρίς προειδοποίηση, το σκυλί δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ του αδελφού σας ή ενός διαρρήκτη.

Αν και το Rottweiler δεν δαγκώνει συνήθως χωρίς πρόκληση, στριμωγμένος ακόμη και απειλούμενος από ένα από αυτά τα σκυλιά είναι μια πολύ τρομακτική εμπειρία για τους ταχυδρόμους ή τους γείτονες που περιπλανιούνται στο οικόπεδο σας ενώ ο ιδιοκτήτης είναι απών.

Οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με το σκυλί ενώ οι ιδιοκτήτες είναι απόντες πρέπει να είναι πολύ καλά εξοικειωμένοι με το σκυλί.

Rottweiler | Ροτβάιλερ
Rottweiler | Ροτβάιλερ

ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ:

Αυτός ο όρος είναι συχνά παρεξηγημένος και ουσιαστικά μπορεί να σημαίνει σημάνει κάτι πολύ απλό, ένα κουτάβι χωρίς μορφολογικά ελαττώματα. Σοβαρά ελαττώματα αποκλεισμού που πρέπει να αποφεύγουν οι αγοραστές περιλαμβάνουν: αντιστροφή του τύπου του σκύλου, δηλαδή θηλυπρεπή αρσενικά ή ανεπτυγμένα θηλυκά.

Δοντια: Προγναθισμός ή υπογναθισμός, ανόμοιο δάγκωμα σκύλοι με έλλειψη σε κοπτήρες, κυνόδοντες, προγόμφιους, γομφίους.

Μάτια: Εντρόπιο, εκτρόπιο, κίτρινα μάτια ή διαφορετικού χρώματος.

Ουρά: Γυριστή

Τρίχωμα: Υπερβολικά μακρύ και κυματιστό τρίχωμα.

Χρώμα: Σκυλιά που δεν έχουν το τυπικό χρώμα του rottweiler με τα καφέ σημάδια σε μαύρο, άσπρα σημάδια.

Συμπεριφοράς: Φοβισμένα , δειλά, άτολμα, οξύθυμα, πολύ καχύποπτα, νευρικά, κροτοφοβικά ζώα.

Σημειωση: τα αρσενικά ζώα πρέπει να φέρουν δύο όρχεις καλά κατεβασμένους στο όσχεο.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ PET. Τα σκυλιά με σοβαρά ελαττώματα (σκελετικά προβλήματα, άσπρα σημεία στο στήθος και κοιλιά, διάφορα ελλείποντα δόντια και ούτω καθ’ εξής) δεν είναι για την αναπαραγωγή επειδή αυτά είναι σοβαρά γενετικά ελαττώματα. Η στείρωση δεν έχει επιπτώσεις στην προστατευτικότητα των ζώων και κάνουν άριστα οικογενειακά σκυλιά. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΧΘΟΥΝ.

ΔΥΣΠΛΑΣΙΑ ΙΣΧΙΩΝ:

Αυτό είναι ένα πρόβλημα σε Rottweilers καθώς επίσης και τις περισσότερες μεγαλόσωμες φυλές σκύλων. Τα κουτάβια πρέπει να αγοραστούν μόνο μετά από την προσεκτική έρευνα για τη θέση δυσπλασίας ισχίων των γονέων, και ει δυνατόν των παππούδων και γιαγιάδων. Και οι δύο γεννήτορες πρέπει να έχουν εξετασθεί και να είναι ελεύθεροι δυσπλασίας ισχίων.

Αυτό δεν είναι μια εγγύηση ότι το κουτάβι σας δεν θα αναπτύξει τη δυσπλασία αργότερα, η έρευνα έχει τεκμηριώσει το γεγονός ότι οι κανονικοί γονείς μπορούν να παραγάγουν γέννες με το ένα τρίτο ή περισσότερο των κουταβιών δυσπλαστικών ως ενηλίκους.

Η γενετική μπορεί να είναι η αιτία της δυσπλασίας, αλλά οι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η υπερσίτιση, η υπερβολική άσκηση και ο τραυματισμός των νέων ζώων μπορούν επίσης να συμβάλουν σε αυτήν την ασθένεια. Η δυσπλασία ισχίων δεν είναι σχεδόν ποτέ ανιχνεύσιμη στα ζώα νεώτερα από έξι μήνες και έπειτα μόνο στις πιό βαριές περιπτώσεις. Είναι μια κλιμακούμενη ασθένεια στην οποία υπάρχει μια δυσμορφία της ένωσης ισχίων που προκαλεί συχνά πόνο όσο ο σκύλος μεγαλώνει.

εκπαίδευση ροτβάιλερ
εκπαίδευση ροτβάιλερ

Το Rottweiler έχει αναπτυχθεί για τη δυνατότητα εργασίας του και ανθίζει όταν του δίνεται η δυνατότητα να συνεργαστεί με τον κύριό του. Είναι πολύ απαραίτητο να εδραιωθεί ο έλεγχός σας πάνω στο σκυλί και η εκπαίδευση υπακοής είναι ο ευκολότερος τρόπος να γίνει αυτό.

Ο εκτροφέας πρέπει να είναι σε θέση να παρέχει σε σας καθοδήγηση στην επιλογή μιας κατηγορίας εκπαίδευσης, εντούτοις, αποφεύγετε τον πολύ τραχύ εκπαιδευτή, ανεξάρτητα από το πόσο ιδιαίτερα – συστημένος είναι.

Το Ροτβάιλερ μπορεί συχνά να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας λεκτικές επιπλήξεις μόνο, ενώ απαιτούν περιστασιακά και ισχυρές φυσικές διορθώσεις, μερικοί εκπαιδευτές τείνουν να είναι πολύ τραχύτεροι σε Rottweiler από ότι είναι απαραίτητο.

Οι γυναίκες είναι πολύ επιτυχείς με τα σκυλιά στην κατάρτιση υπακοής. Η φυσική κυριότητα επι του σκυλιού είναι γενικά λιγότερο σημαντική από ευαίσθητες, υπομονετικές, και θετικές μέθοδοι εκπαίδευσης. Η υπομονή είναι ένας σοβαρός παράγοντας στην εκπαίδευση ενός Ροτβάιλερ.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ:

Το Rottweiler είναι ένα ευαίσθητο, ευφυές και πιστό ζώο και θέλει συνήθως να ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη του. Περιστασιακά, μπορεί να είναι αρκετά επίμονο γι’ αυτό, και απαιτεί περισσότερη προσοχή. είναι επιτακτικό ότι η πειθαρχία είναι συνεπής και σταθερή χωρίς να είσαι υπερβολικά τραχιά.

Μια βαριά κουβέντα θα αρκέσει συχνά, αν και οι αιχμηρότερες διορθώσεις είναι μερικές φορές απαραίτητες. Η ιδιοκτησία Ροτβάιλερ δεν είναι για το συνεσταλμένο ή πολύ πολυάσχολο πρόσωπο που δεν μπορεί ή δεν τείνει προς την προσεκτική επίβλεψη του κατοικίδιου ζώου του/της.

ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ:

Η προσαρμοστικότητα του Rottweiler στα μικρά παιδιά ποικίλλει με το μεμονωμένο ζώο. Πολλοί είναι πολύ ανεκτικοί και αγαπούν τα μικρά παιδιά, άλλοι αγανακτούν με τη μερικές φορές τραχιά συμπεριφορά από ένα άγνωστο παιδί.

Ένα σοβαρό πρόβλημα είναι το μέγεθος του σκυλιού. Οικογένειες έχουν αναγκαστεί να δώσουν τα πολύ αγαπημένα ροτβάιλερ τους επειδή το σκυλί προκάλεσε ακούσια τραυματισμό σε μικρά παιδιά στην οικογένεια με την πρόσκρουση πάνω τους.

Αυτή η πρόσκρουση είναι μια φυσική συμπεριφορά στο Rottweiler, μια κληρονομιά από τις ημέρες όταν χρησιμοποιήθηκε η φυλή στα βοοειδή κοπαδιών στην Ευρώπη. θα κάνουν ” bump” και ” herd” σε παιδιά, ενήλικους, και άλλα κατοικίδια ζώα.

Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα εάν το σπίτι σας περιέχει πολύ μικρά παιδιά ή ηλικιωμένα οικογενειακά μέλη. Μερικοί εκτροφείς συστήνουν έως ότου τα παιδιά είναι τουλάχιστον σε σχολική ηλικία πρίν εισάγουν ένα Ροτβάιλερ στο σπίτι. Το ποσό διαστήματος στο σπίτι σας, η ηλικία των παιδιών σας, και το χρονικό διάστημα που το σκυλί θα είναι σε επαφή με τα παιδιά πρέπει να είναι μέρος της απόφασής σας

ΜΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Αυτό το άρθρο σχεδιάστηκε για να δώσει στους αναγνώστες μια ειλικρινή αξιολόγηση σε μερικά από τα γνωρίσματα που είναι αρκετά χαρακτηριστικά στα Rottweilers, έτσι ώστε οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να λάβουν μια πιο ώριμη απόφαση σχετικά με την καταλληλότητα της φυλής στις περιστάσεις τους.

Το Rottweiler είναι μια θαυμάσια φυλή, αλλά η ιδιοκτησία τους απαιτεί υπευθυνότητα. Το Amalthea σας προσκαλεί να γνωρίσετε την φυλή μας, αλλά προ πάντων ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΟΤΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ!

Πηγές. Α.R.C, internet
©copyright Amalthea Nais 2019

Αφήστε μια απάντηση