Λαμπραντορ Ριτρίβερ | Κυνήγι

Λαμπραντορ Ριτρίβερ | Κυνήγι

Τα Λαμπραντορ Ριτρίβερ σαν κυνηγετικά σκυλιά

Λαμπραντορ Ριτρίβερ κυνηγετικά σκυλιά

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τα Λαμπραντόρ είναι τόσο επιτυχημένα σαν φυλή σκύλων. Έστω και μερικές στιγμές εάν περάσετε με ένα τυπικό αντιπρόσωπο της φυλής θα σας μεταδώσει τον τεράστιο ζήλο για ζωή που έχει.

Το Λαμπραντόρ είναι ένας πραγματικός αθλητής. Είναι φτιαγμένος δυνατός, με εξαιρετική ισορροπία που του επιτρέπει να δουλεύει ακούραστα στην πεδιάδα και στο βουνό, πανέξυπνος και με δυνατή επιθυμία να ικανοποιεί το αφεντικό του.

Προσθέστε σε αυτά τα χαρακτηριστικά μια φιλική, εξωστρεφή προσωπικότητα, και μια καταπληκτική όσφρηση και θα καταλάβετε γιατί το Λαμπραντόρ είναι και εξαιρετικοί κυνηγοί.

Tα τελευταία χρόνια το Λαμπραντόρ χρησιμοποιείται πολύ κυρίως στην Αμερική και σαν pointing dog, και απο ότι φαίνεται με μεγάλη επιτυχία αφού ένα Λαμπραντόρ έγινε πρωταθλητής στο Εθνικό Πρωτάθλημα Κυνηγετικών Σκύλων το 2001 (ο σκοπός ήταν να βρουν τους φαβιανούς (για pointers), να ξεπετάξουν το θήραμα, (για flushing breeds, όπως labrador και golden), και να επαναφέρουν το θήραμα στο χέρι.

Το Λαμπραντόρ υπερίσχυσε των άλλων φυλών στο τελικό συνολικό αποτέλεσμα και κέρδισε το πρωτάθλημα.

Το ίδιο είχε συμβεί και με ένα άλλο Λαμπραντόρ στο Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα pointing το 2000.

O Aμερικανικός κυνοφιλικός όμιλος πάντως είναι αντίθετος στην καλλιέργεια του χαρακτηριστικού του point στο Λαμπραντόρ καθώς είναι αντίθετο με το στάνταρ της φυλής που τα θέλει σαν σκυλιά ξεπετάγματος και επαναφοράς.

Η αποθέωση των Λαμπραντόρ
άρθρο απο το Εθνος – Κυνήγι

© Amalthea Labradors 2019

 

Αφήστε μια απάντηση