Ο σκύλος σου ξέρει τα μυστικά σου

Τηλεπάθεια; Ο σκύλος σου ξέρει τα μυστικά σου

Τα σκυλιά είναι τόσο σε αρμονία μαζί μας που μπορούν να διαβάσουν το μυαλό μας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη Μάθησης & Συμπεριφοράς, η οποία επίσης καθορίζει οτι οι σκύλοι πιθανώς έχουν γεννηθεί με αυτήν την ικανότητα.

Η εξάσκηση οδηγεί στην τελειότητα, εντούτοις, όσο περισσότερο ένας σκύλος ζει με τον άνθρωπο, τόσο καλύτερος γίνεται στην “κυνική τηλεπάθεια», η οποία στην πραγματικότητα εξαρτάται από υπερευασθησία των αισθήσεων.

Όσοι από εμάς ζούμε με σκυλιά για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα ξέρουμε πόσο καλά συχνά μας “πιάνουν”, αισθανόμενοι την κούραση, την κατάθλιψη, πονοκεφάλους ή άλλες ασθένειες προτού να επιδείξουμε συνειδητά οποιαδήποτε σημαντικά σημάδια προς τα έξω . Τα σκυλιά μπορούν ακόμη να εντοπίσουν όταν ένα άτομο πάσχει από καρκίνο . Επίσης, φαίνεται να αισθάνονται τη χαρά μας και την καλή υγεία.

Η Monique Udell και η ομάδα της από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα αναρωτήθηκαν γιατί οι σκύλοι είναι τόσο έξυπνοι στην ανάγνωση μας, και πώς ολοκληρώνουν αυτόν τον άθλο. Τα σκυλιά γεννιούνται με την ικανότητα να αισθάνονται τις νοητικές καταστάσεις μας, ή μαθαίνουν από την εμπειρία;

Για να διερευνήσουν αυτές τις ερωτήσεις και περισσότερες, Η Udell και οι συνεργάτες της πραγματοποίησαν δύο πειράματα με δύο λύκους και δύο σκύλους. Στα πειράματα, τα δύο σύνολα των ζώων είχαν την ευκαιρία να ζητιανεψουν για φαγητό, είτε από ενα πρόσωπο που τα φρόντιζε ή από ένα άτομο που αδυνατούσε να δει τον “ζητιάνο”. Οι ερευνητές έδειξαν για πρώτη φορά ότι οι λύκοι, όπως και τα σκυλιά, είναι σε θέση να επαιτήσουν με επιτυχία για τρόφιμα πλησιάζοντας τον “φροντιστή”.

Αυτό αποδεικνύει ότι και τα δύο είδη – τα οικόσιτα και μη κατοικίδια – έχουν την ικανότητα να συμπεριφέρονται σύμφωνα με την “κατάσταση” ενός ανθρώπου. Είναι επομένως πιθανό οτι γεννιούνται με την ικανότητα, δεδομένου ότι οι λύκοι δεν θα είχαν πολύ πρακτική, η οποία τα τυπικά κατοικίδια σκυλιά μεταχειρίζονται την επαιτεία κατά τη διάρκεια δείπνου και σε άλλες χρονικές στιγμές.

Μερικά σκυλιά ήταν καλύτερα στην ανάγνωση των ανθρώπων από ό, τι άλλα, τα σκυλιά καταφυγίων δεν ήταν σχεδόν τόσο καλά όσο ο χαϊδεμένος σκύλος στο σπίτι, αποδεικνύοντας ότι η έκθεση στους ανθρώπους επιτρέπει στους σκύλους να ακονίσουν τις δεξιότητες ανάγνωσης περισσότερο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, «Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ικανότητα των σκύλων να παρακολουθούν τις ανθρώπινες ενέργειες πηγάζει από μια προθυμία να δεχτούν τους ανθρώπους, ως κοινωνικούς τους συντρόφους, σε συνδυασμό με την ιδιότητα να παρακολουθούν τις κινήσεις και τις δράσεις των ανθρώπων για να αποκτήσουν δεξιότητες. Το πλαίσιο στο οποίο η εντολή παρουσιάζεται και η προηγούμενη εμπειρία είναι όλα σημαντικά. ”

Ναι ο σκύλος σου γνωρίζει όλα τα μυστικά που κρύβεις από την υπόλοιπο κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση