Εργασιακός Σκύλος σωματοδομή και ταπεραμέντο

Εργασιακός Σκύλος σωματοδομή και ταπεραμέντο
λαμπραντόρΟι ιδιότητες που πρέπει να έχει ένας εργασιακός σκύλος

Απο το βιβλίο "Reaching for the Stars", Mary Roslin Williams

Οι πρώτες ιδιότητες που πρέπει να κοιτάξει κανείς είναι η σωματοδομή και το ταμπεραμέντο.
Αυτά τα δύο συνδέονται μαζί, γιατί δεν ωφελεί να έχεις μια εργασιακή & ευκίνητη σωματοδομή, εάν η ιδιοσυγκρασία του στην εργασία και το κυνηγετικό ένστικτο είναι απούσα.
Αλλά είναι εξίσου κακό να έχεις ένα έξυπνο και εργασιακό ταμπεραμέντο που οι κριτές νομίζουν ότι είναι τόσο αργός που καλύτερα να πάνε να πάρουν το πουλί μόνοι τους. Ο αργός σκύλος είναι άχρηστος στα Trials. Έτσι πρέπει να πρέπει να θυσιαστούν κάποια από τα τυπικά στοιχεία του εκθεσιακού σκύλου ενώ να κρατάμε ακόμα τον σωστό τύπο και να έχουμε αρκετό κόκαλο, αλλά να πετάξουμε κάθε ίχνος υπερβολής.
σκυλί εργασίας

O σκύλος πρέπει να έχει ελεύθερη κίνηση, να είναι ευκίνητος και αθλητικός , έτσι ώστε να είναι αρκετά γρήγορος.

Δευτερευόντως ο σκύλος πρέπει να έχει μία πράα , ευφυή ιδιοσυγκρασία με κανένα ίχνος σκυθρωπότητας ή φασαριόζος.

Με άλλα λόγια, πρέπει να είναι "πολιτισμένος" και αυτό είναι όπου σε τόσα πολλά από τα show σκυλιά μας είναι αδύνατο .

Είναι τόσο θορυβωδώς ηλίθια και χονδροκέφαλα ώστε να είναι ανίκανα να σε ακούσουν , να κάτσουν κάτω και να σε κοιτάξουν , το πιο σημαντικό πράγμα σε ένα σκύλο εργασίας . Και οι δύο αυτές σημαντικές πτυχές , ελεύθερη κίνηση καθώς και σταθερή ιδιοσυγκρασία μπορούν να δοκιμαστούν στο show, καθώς και στην εργασία.

Αλλά υπάρχουν άλλες αναγκαιότητες που δεν μπορούν να δοκιμαστούν στο show , έτσι ώστε μόνο οι εκτροφείς που έχουν πραγματικά εκπαιδεύσει και δουλέψει όλα τα σκυλιά τους μπορούν να διατηρούν μια γραμμή με αυτές τις πιο εξωτικές ιδιότητες , χωρίς τις οποίες ένα σκυλί δεν είναι καλό για εργασία , πόσο μάλλον αγώνες εργασίας . Σε αυτές είναι ( μαλακό στόμα , απόλυτη σιωπή κάτω από όλες τις συνθήκες , άριστη μύτη , θηρευτική λογική , η ικανότητα να σηματοδοτήσει που έπεσε το θήραμα , την ετοιμότητα να είναι σταθερό και πράο συν κοινή λογική , που τόσο συχνά λείπει στις καθαρά show γραμμές .

Όσον αφορά την μορφολογία, η οποία μπορεί να να κριθεί στον στίβο και ασφαλώς θα πρέπει να κρίνεται , η κρίση σας στην έκθεση μπορεί να διαφέρει ελαφρώς από ένα καθαρά κριτή μορφολογίας που δεν έχει δοκιμάσει τα λάθη και τις αρετές για τον εαυτό του στο κυνήγι.

Τώρα για το τι σημεία απαιτούνται σε ένα σκυλί Trial .

Καλή όραση είναι απαραίτητη , όπως είναι μια μεγάλη , ευρύς περιοχή της μύτης και μεγάλα ρουθούνια .

Αρκετό ρύγχος για να είναι σε θέση να μεταφέρουν ένα πολύ μεγάλο λαγό , συχνά ζωντανό, ο οποία μπορεί να ζυγίζει μέχρι και 4,5 κιλά και η οποία απαιτεί ένα αρκετά μακρύ ρύγχος για την εκτέλεση , έτσι τα κοντομούρικα είναι έξω .

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ρύγχος πρέπει να είναι μακρύ και αδύναμο , το ρύγχος που αναφέρεται στο πρότυπο είναι σωστό .

Στέκεται λογικά, θα έλεγε κανείς , ότι ένας σκύλος που απαιτείται να σηκώσει ένα βάρος θα πρέπει να έχει ένα αρκετά μακρύ λαιμό για να μπορεί να διαβάσει το έδαφος με ευκολία , ακόμα αρκετή δύναμη για να σηκώσει ένα μεγάλο λαγό και αυτό οδηγεί στους ώμους οι οποίοι πρέπει να είναι μεγάλοι και με κλίση .

Εάν δεν είναι μακρύς και επικλινής ο ώμος ο σκύλος θα έχει δυσκολία με έναν βαρύ λαγό , θα είναι πάρα πολύ βραδύτερος σωματικά , όσο καλό θηρευτικό ένστικτο και να έχει.

© Amalthea Labradors 2017


ΒΙΒΛΙΑ & Ε-ΒΟΟΚ

 • βιβλίο λαμπραντόρ

  ΒΙΒΛΙΟ

  Ανατροφή & Εκπαίδευση Λαμπραντόρ

  H νοημοσύνη και η προσαρμοστικότητά του τον κάνουν ενα ιδανικό σκυλί για οικογένεια, στο βιβλίο αυτό περιγράφουμε το τυπικό λάμπραντορ, και δίνουμε συμβουλές για την εκπαίδευση, την διατροφή, και για μιά αρμονική συμβίωση.

 • λαμπραντορ ebook

  E-BOOK

  E-BOOK Λαμπραντορ

  Για να ζείς αρμονικά με ένα σκύλο χρειάζεται πολύ αγάπη, λίγη έρευνα και γνώσεις, εκπαίδευση τόσο στο σκύλο όσο και εσένα και την οικογένεια σου. Aρχίζοντας με τα σωστά εργαλεία και γνώσεις, θα έχετε πολύ καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Aκόμη και με έρευνα και γνώσεις θα κάνετε δοκιμές και λάθη και θα μάθετε απο αυτά.

 • βιβλίο για κουτάβια

  ΚΟΥΤΑΒΙΑ

  Το τέλειο κουτάβι

  • κουταβίσια προβλήματα & λύσεις • κτηνιατρικές επισκέψεις και εμβολιασμοί • κοινές ασθένειες των κουταβιών • εκπαίδευση κουταβιού • θετικοί τρόποι προσέγγισης και λύσεις προβλημάτων συμπεριφοράς