Πως διαβάζουμε ετικέτες ξηράς τροφής

Πως διαβάζουμε ετικέτες ξηράς τροφής
retrieverΠως διαβάζουμε ετικέτες ξηράς τροφής

Το να ξέρουμε να διαβάζουμε την ετικέτα της σκυλοτροφής είναι πολύ σημαντικό για την επιλογή του τι θα ταίσουμε τον σκύλο μας. Η ετικέτα διατροφής των σκυλοτροφών, όπως και στα συσκευασμένα τρόφιμα για τους ανθρώπους, έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να συγκρίνετε προϊόντα και να μάθετε περισσότερα σχετικά με το φαγητό. Αλλά μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να το αποκρυπτογραφήσετε.

Η βιομηχανία παραγωγής σκυλοτροφών έχει κατηγορηθεί πολλές φορές και όχι άδικα. Πρόσφατα μεγάλη εταρεία μυνήθηκε οτι προκάλεση την ασθένεια και θάνατο σε χιλιάδες σκύλους, και δεν είναι η πρώτη φορά ή η πρώτη εταιρία παραγωγής ξηράς τροφής που γίνεται αυτό. Η ακατάλλη διατροφή επίσης συνεχιζόμενη για μεγάλο διάστημα μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες, διαταραχές στο γαστρεντερικό σύστημα, ζημιά στα εσωτερικά όργανα (νεφρά, συκώτι), ακόμα και θάνατο.

Πώς μπορώ να διαβάσω τον κατάλογο συστατικών της ξηράς τροφής;

ετικέτες σκυλοτροφών

"Guaranteed Analysis" | "Eγγυημένη ανάλυση": Όπως και τα συσκευασμένα τρόφιμα για τους ανθρώπους, οι ξηρές τροφές για ζώα συντροφιάς πρέπει να απαριθμούν τα συστατικά κατά βάρος, ξεκινώντας με το βαρύτερο. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα ποσοστά από μόνα τους δεν λένε όλη την ιστορία. Μπορεί να έχετε 28 τοις εκατό πρωτεΐνη με βάση την ετικέτα, αλλά ποια είναι η πηγή αυτής της πρωτεΐνης; Μπορείτε να πάρετε πρωτεΐνη από τα ράμφη και τα πόδια κοτόπουλου που δεν είναι καλές πηγές διατροφής για τον σκύλο σας! Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εξετάσουμε τη λίστα των συστατικών.


Πώς να διαβάζετε την λίστα συστατικών της ξηράς τροφής

Οι ξηρές τροφές πρέπει να απαριθμούν τα συστατικά κατά σειρά βάρους. Γενικά, τα πρώτα πέντε συστατικά θα αποτελούν την πλειοψηφία του προϊόντος της σκυλοτροφής. Ιδανικά, ψάξτε για το κρέας ως ένα από τα πρώτα συστατικά σε μια ετικέτα τροφίμων για σκυλοτροφή. Σιτηρά, όπως το καλαμπόκι, καλαμποκάλευρο, ολόκληρο σιτάρι, το κριθάρι, ή το ρύζι χρησιμοποιούνται για να παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια για τον σκύλο και την ελκυστική υφή στις κροκέτες.

Η ανάλυση μιας φθηνής ξηράς τροφής

ανάλυση μιας φτηνής σκυλοτροφής

Η ανάλυση μιας υψηλής ποιότητας ξηράς τροφής

ανάλυση σκυλοτροφή υψηλής ποιότητας

© Amalthea Labradors 2017


ΒΙΒΛΙΑ & Ε-ΒΟΟΚ

 • βιβλίο λαμπραντόρ

  ΒΙΒΛΙΟ

  Ανατροφή & Εκπαίδευση Λαμπραντόρ

  H νοημοσύνη και η προσαρμοστικότητά του τον κάνουν ενα ιδανικό σκυλί για οικογένεια, στο βιβλίο αυτό περιγράφουμε το τυπικό λάμπραντορ, και δίνουμε συμβουλές για την εκπαίδευση, την διατροφή, και για μιά αρμονική συμβίωση.

 • λαμπραντορ ebook

  E-BOOK

  E-BOOK Λαμπραντορ

  Για να ζείς αρμονικά με ένα σκύλο χρειάζεται πολύ αγάπη, λίγη έρευνα και γνώσεις, εκπαίδευση τόσο στο σκύλο όσο και εσένα και την οικογένεια σου. Aρχίζοντας με τα σωστά εργαλεία και γνώσεις, θα έχετε πολύ καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Aκόμη και με έρευνα και γνώσεις θα κάνετε δοκιμές και λάθη και θα μάθετε απο αυτά.

 • βιβλίο για κουτάβια

  ΚΟΥΤΑΒΙΑ

  Το τέλειο κουτάβι

  • κουταβίσια προβλήματα & λύσεις • κτηνιατρικές επισκέψεις και εμβολιασμοί • κοινές ασθένειες των κουταβιών • εκπαίδευση κουταβιού • θετικοί τρόποι προσέγγισης και λύσεις προβλημάτων συμπεριφοράς